Bekijk webshop
categorieën

Samenvatting

Op zoek naar een gasfles voor zakelijk of particulier gebruik? Dan ben je bij Gas Las Centrum aan het juiste adres. Waar moet rekening mee gehouden worden? Hoe kan een gasfles worden opgeslagen? En wat is het verschil tussen propaan en butaan? Gas Las Centrum vertelt er graag meer over.  

Gasfles voor recreatief gebruik 

Er is veel vraag naar gasflessen voor thuis of op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het koelen van een campingkoelkast of het verwarmen van het terras of de woning. Daarom biedt Gas Las Centrum lichte gasflessen voor recreatief gebruik. Neem een kijkje in ons ruime assortiment aan gasflessen voor thuis, op de boot of op de camping.  

Gasfles voor professioneel gebruik 

Naast gasflessen voor recreatief gebruik biedt Gas Las Centrum uiteraard ook gasflessen voor professioneel gebruik. Onze gasflessen zijn geschikt voor diverse sectoren en toepassingen. Zo zijn stalen gasflessen onmisbaar in de bouw. Propaan is bijvoorbeeld ideaal voor het uitharden van gietbeton.  

Ook voor de horeca bieden wij geschikte gasflessen. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer op gas. Daarnaast zijn gasflessen goed aan te sluiten op mobiele keukens. Ideaal voor een foodtruck of frietkraam! Koken op gas biedt meer controle over het verwarmen dan bij elektrisch koken. Gas Las Centrum biedt ook gasflessen voor bedrijven in de logistieke sector. Heftrucks op gas zorgen voor minder uitstoot, minder geluid en minder geur.  

Op zoek naar gasflessen voor professioneel gebruik? Bekijk ons ruime assortiment aan gasflessen in onze webshop.  

Veiligheid is prioriteit nummer één 

Met een gasfles van Gas Las Centrum ben je verzekerd van een veilige gasfles. Gas Las Centrum vult iedere gasfles namelijk zorgvuldig. Daarnaast worden alle gasflessen uitgebreid gecontroleerd op lekkages. Het is enorm belangrijk om veilig met de gasfles om te gaan. Het blijft namelijk een brandbare energiebron.  

De gasflessen worden altijd voor 80% gevuld. Propaan zet namelijk uit in een gasfles bij temperatuurstijgingen. Wanneer de gasfles volledig gevuld wordt bestaat er een kans dat het gaat lekken of zelfs ontploffen. Wanneer je zorgvuldig omgaat met de gasfles worden onnodige problemen voorkomen.  

Waar rekening mee houden bij het aanschaffen van een gasfles? 

Gas Las Centrum biedt voor iedere toepassing een geschikte gasfles. Bij de aanschaf van een gasfles is het van belang om naar een aantal zaken te kijken. Om te beginnen is de grootte en het gewicht van de gasfles relevant. Bij de aankoop van een gasfles voor bijvoorbeeld een barbecue of in een caravan raden we aan om een kleine variant aan te schaffen van minder dan 10 kg.  

Bij activiteiten zoals koken is het belangrijk om te kijken naar het gemiddelde verbruik. Bedenk ook altijd goed of de gasfles binnen of buiten gebruikt zal worden. Bij vriestemperaturen is een propaangasfles een verstandige keuze. Een butaangasfles zal dan namelijk niet meer werken.  

De aanschaf van een lichte gasfles is handiger om te vervoeren. Dit raadt Gas Las Centrum dan ook aan voor bijvoorbeeld kamperen. Grotere en zwaardere gasflessen zijn dan weer ideaal geschikt bij dagelijks of wekelijks gebruik. 

Wat is het verschil tussen propaan en butaan? 

Er zit een duidelijk verschil tussen propaan en butaan. Propaangas blijft tot maximaal –42 graden Celsius bruikbaar. Dit wil zeggen dat je met propaan zelfs op extreem koude plekken kunt stoken en koken. Let er wel op dat gasslangen meestal maar tot –30 graden Celsius zijn ontworpen.  Butaangas kan onder de 4 graden Celsius al niet meer gebruikt worden.  

Opslag van gasflessen 

Waar bewaar je een gasfles? En waar moet rekening mee gehouden worden? Gas Las Centrum geeft diverse tip voor de opslag van een gasfles.  

  • Draai de gaskraan altijd goed dicht. Ook de kraan op een lege gasfles. Daarnaast is het belangrijk om de drukregelaar te verwijderen.  
  • Bewaar de gasfles altijd in een geventileerde ruimte. Het liefst buiten. Maar dan wel in de schuur of op het balkon: niet in de zon. Je hoeft niet bang te zijn voor strenge vorst. Temperaturen tot –42 graden Celsius zijn namelijk geen probleem.  
  • Leg een gasfles nooit neer. Zet de gasfles tijdens de stalling rechtop.  
  • Controleer de gasfles vooraf en tussentijds op lekkage. Zet een streepje bij het niveau van de inhoud. Wanneer het niveau niet hetzelfde blijft is er iets aan de hand en zal er actie ondernomen moeten worden.  
  • Dek de gaskraan af met bijvoorbeeld een plastic zak. Deze kan eventueel ook over de gehele gasfles. Hiervoor kan ook een vuilniszak gebruikt worden. Let er wel op dat de onderkant een opening moet hebben zodat hier eventueel gas kan weglekken.  
  • Houd de gasfles altijd buiten het bereik van kinderen.  
  • Bewaar de gasfles niet op een verdieping of in de kelder. Wanneer er gas vrijkomt zakt dit gegarandeerd naar beneden. Gas is namelijk zwaarder dan lucht.  
Gasfles kopen of bijvullen? Gas Las Centrum 

Naast de industriële gassen kunnen wij je natuurlijk ook voorzien in o.a. propaan voor de barbecue, recreatie, horeca of voor de heftruck, koudemiddelen of droogijs. De gasflessen zijn onderverdeeld in koopflessen en flessen waarvoor statiegeld betaald dient te worden (borgflessen). 

Gas Las Centrum beschikt daarnaast over een eigen propaan vulstation. Het omruilen of vullen van je gasfles (of camper) is daarmee zo gebeurd. Het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken. 

We voeren gasflessen van de merken Antargaz, Benegas en Primagaz. Heb je een ander merk of type gasfles? Dan kijken we naar een passende oplossing.  

Als Air Liquide depot en distributeur leveren we dagelijks op locatie diverse industriële gassen en lasbenodigdheden aan bedrijven in de regio Brabant. Het is ook mogelijk om als bedrijf de bestelling af te halen bij ons gasdepot in Eindhoven.  

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties en kortingen!