Kom jij ons team versterken? Bekijk vacature technische dienst>
Bekijk alle
Categorieën

Gasfles kopen, vullen of ruilen?

Je staat op het punt om de BBQ aan te steken of op vakantie te gaan. Blijkt je gasfles leeg te zijn… Wat nu ?

Gasfles kopen, vullen of ruilen?

Een propaan gasfles zonder merknaam kopen (DIN-fles)

Dit type cilinder wordt ook wel eigendom cilinder genoemd. Je betaalt geen borg voor deze gasfles. Deze gasfles is bij aankoop jouw eigendom en een nieuw aangekochte fles is vanaf productiejaar (of herkeur jaar) gekeurd voor 10 jaar. Deze cilinders  zijn merkloos en mogen worden gevuld bij een gecertificeerd gasvulstation (dit in tegenstelling tot Maatschappij cq. borgflessen).

Je kan bij Gas las Centrum terecht voor zowel het kopen, als het vullen van je propaan eigendom cilinder!

Gasvulstation | Propaan gasfles vullen

Gecertificeerd gasvulstation Gas Las Centrum Eindhoven

Gas Las Centrum heeft een eigen gasvulstation waar je je goedgekeurde eigendom cilinder (bij) kan laten vullen. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

Je betaalt de dagprijs over de hoeveelheid afgeleverd gas. Mocht je gasfles nog niet helemaal leeg zijn, dan vullen we hem gewoon bij. Je betaalt alleen voor de gevulde hoeveelheid.

Ook je vaste propaan tank in bijvoorbeeld je camper vullen we direct bij.

Maatschappij- / borgcilinders

Gas Las Centrum is ook dealer van diverse merkflessen. Deze flessen worden geruild en niet gevuld.

Wanneer er een merk op de gasfles is aangebracht, betaal je borg/statiegeld bij aankoop en is het vullen van deze fles gebonden aan een ruilsysteem.

De flessen zijn en blijven eigendom van de maatschappij.

De maatschappij draagt ook zorg voor de keurjaren, onderhoud en uiteraard het gecontroleerd afvullen van de flessen. Voor deze cilinders betaal je borg en wordt er een borg bewijs afgegeven.

Na inlevering van de cilinder en het borgbewijs kun je het betaalde borg bedrag wat op het bewijs staat terug ontvangen. (Bij Primagaz Easyblue flessen heb je geen statiegeldbewijs nodig, je levert alleen je fles in waarna je het statiegeld retour ontvangt).

Campingaz 904 en Campingaz 907 zijn koopflessen. Deze cilinders worden echter niet gevuld wanneer ze leeg zijn, maar omgeruild voor een volle cilinder. Campingaz 904 en 907 zijn geen borg cilinders, je krijgt hier dan ook geen statiegeld of borg voor terug.

Gasbenodigdheden

Alles wat je zoekt: koppelingen, drukregelaars, gasslangen, lekzoeker etc.