Bekijk webshop
categorieën
Elektroden

De elektroden zijn beschikbaar in verschillende diameters:

  • De Weldkar laselektroden E 6013 is een universele rutiel elektrode die kan worden verlast in alle posities. De E 6013 last met een rustige boog, spat weinig en heeft een makkelijke slaklossing.
  • De Weldkar laselektroden E 7018-1 is een goed lassende basische laag waterstof elektrode. De E7018-1 heeft een zeer stabiele en gerichte boog en uitstekende röntgendichtheid.
  • De Weldkar laselektrode NI-FE is een nikkel elektrode voor het lassen van grijs gietijzer, smeedbaar gietijzer en gietstaal. Wordt ook gebruikt voor het verbinden van deze materialen met bijvoorbeeld staal. Het lasmetaal is zacht en goed bewerkbaar.
  • De Weldkar laselektroden RVS Easyweld is een universele elektrode voor het lassen van RVS type AISI 304, AISI 316L en ongelijksoortige verbindingen. De Easyweld elektrode heeft een uitstekende lasbaarheid en een glad lasuiterlijk. Het is de ideale laselektrode voor onderhoud en reparatie en het lassen van moeilijk lasbare staalsoorten.

 

De voor en nadelen van elektrode lassen

Bij elektrode lassen wordt er gebruik gemaakt van beklede elektrodes. Hierdoor hoeft er geen extra gas gebruikt te worden. Deze lastechniek kan toegepast worden op alle soorten staal en RVS. Elektrode lassen is niet geschikt voor aluminium. Een nadeel van elektrode lassen is dat de lasnaad er grof uit komt te zien. Het is dan ook geen goede techniek om decoratieve zaken mee te lassen. Doordat de slak na het lassen verwijderd moet worden is het ook een vrij trage manier van lassen.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties en kortingen!