Bekijk webshop
categorieën

Slijtdelen

Slijtdelen van laspistolen worden blootgesteld aan hitte, lasspatten en straling. Tijdens lasprocessen zijn deze slijtdelen essentieel en moet je kunnen rekenen op de betrouwbaarheid. Goed gereedschap zoals de lastoorts met zijn slijt- en reserveonderdelen zijn bepalend voor de kwaliteit van de lasnaad en de doeltreffendheid van het lasproces.

Binzel MIG MAG Slijtdelen

Slijtdelen zoals contacttips, gasmondstukken, isolators, gasverdelers of spatbescherming. Wij leveren alle slijtdelen voor uw lastoepassingen.

  • Conttacttips:  Een contacttip wordt zowel in een manueel laspistool als in een automaattoorts of een robottoorts gebruikt. De kwaliteit van het materiaal en van de bewerking heeft een grote invloed op het gehele lasproces, alsook op de levensduur en dus de beschikbaarheid van de machine of van de lastoorts.
  • Gasmondstukken: De taak van het gasmondstuk is om het voor het lasproces benodigde beschermgas gelijkmatig en laminair in het proces te laten stromen, zodat een constante gasbescherming van het lasproces gewaarborgd is.

TIG slijtdelen

Bij TIG lassen wordt het smeltbad beschermd door inert gas. Precisie om dunne materialen te lassen wordt gewaarborgd met het onderhouden van de slijtdelen. Zo is het belangrijk om de toortskap, afzuigmondstuk, elektrodehouder en spantang tijdig te vervangen. Bekijk welke slijtdelen geschikt zijn voor de betreffende lasapparatuur.