Bekijk webshop
categorieën

Autogeen Lassen

Wat is Autogeen lassen?

Autogeen Lassen is wellicht het meeste bekende (en oudste) lasproces.

Voor dit lasproces worden de gassen Zuurstof en Acetyleen gebruikt. Door de combinatie van deze twee kan gewerkt worden met een vlam met zeer hoge temperatuur (meer dan 3100°C).

Door deze combinatie wordt autogeen lassen ook wel zuurstof-acetyleenlassen of gassmeltlassen genoemd.

Bij autogeen lassen wordt de brander met met één hand vast gehouden terwijl er met de andere hand een vulmiddel wordt aangebracht.

Toepassing

Autogeen lassen wordt vaak toegepast wanneer de wanddikte van het materiaal dikker is dan 3 millimeter. Denk aan bijvoorbeeld dikwandige pijpen en installaties ten behoeve van centrale verwarming.

Autogene las- en snij sets

Bij Gas Las Centrum kunt u terecht voor diverse transportabele autogene las- en snij sets.

Van groot (cilinders met een waterinhoud van 50 liter) tot klein (waterinhoud 10 liter). De sets zijn makkelijk te verrijden en eenvoudig in gebruik. Mede omdat de sets uitgerust worden met Zwitserse top kwaliteit gereedschap: Gloor.

Zowel in de grote uitvoering (Gloor Ideal) als in de kleinere versie (Gloor liliput). Uiteraard gecompleteerd met Gloor drukregelaars en de lengte (alsmede dikte) tweeling slang die u wenst.

Lasgas

Gas Las Centrum heeft als dealer van Air Liquide de mogelijkheid om u zowel van Zuurstof als van Acetyleen in cilinders te voorzien. Cilinders in de door u gewenste maat en hoeveelheid.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Demonstratie

Het liefst demonstreren we hoe het autogene proces werkt, wanneer u zelf de brander handgreep in de ene hand houdt en in de andere het autogeen toevoegmateriaal.

Goed autogeen gereedschap zorgt, mits goed gebruikt en periodiek onderhouden, voor jarenlang probleemloos autogeen lassen (en snijden!).

Bekijk een greep uit ons autogeen- assortiment.

Alle benodigdheden om autogeen te kunnen lassen nu ook verkrijgbaar in onze webshop!

Maak vrijblijvend een afspraak bij Gas Las Centrum om autogeen te kunnen lassen met de autogeenset van uw keuze.