Bekijk webshop
categorieën

Autogeen snijden

Wat is autogeen snijden?

Autogeen snijden is een van de meest toegepaste snijprocessen. Bij dit proces kan men gebruik maken van Acetyleen in combinatie met Zuurstof of Propaan in combinatie met Zuurstof.

Met behulp van 1 van deze 2 gascombinaties wordt de vlam op ontstekingstemperatuur gebracht en wordt er vervolgens met de Zuurstof verbrand waardoor de uitgesneden voeg ontstaat.

Let er wel op dat de ontstekingstemperatuur onder de smelt temperatuur ligt, anders zal het materiaal al gaan smelten voordat het gesneden wordt.

Autogeen snijden is niet geschikt voor roestvrij staal en aluminium.

 

Voordelen

Het autogeen snijproces heeft een aantal voordelen. Zo zijn er geen al te hoge investeringen nodig om te starten. Daarnaast kan het proces ook gebruikt worden om te gutsen en heet stoken. Ten slotte, mits er gebruik gemaakt wordt van de combi Acetyleen en Zuurstof, kan er mee autogeen gelast worden.

Autogeen snijden is geschikt voor materiaaldiktes van 1-1000mm.

 

Demonstratie

Het liefst demonstreren we hoe het autogeen snijproces werkt, wanneer u zelf het snijvoorstuk in handen heeft.

Goed autogeen gereedschap zorgt, mits goed gebruikt en periodiek onderhouden, voor jarenlang probleemloos autogeen snijden (en lassen). Voor meer informatie neem contact op met een van onze medewerkers of kom langs in onze showroom.

Maak vrijblijvend een afspraak om autogeen te kunnen snijden met de autogeen las- en snijsets van uw keuze.

Alles op het gebied van Autogeen snijden nu ook verkrijgbaar in onze webshop!