Bekijk webshop
categorieën

Elektrode Lassen

Wat is elektrode lassen?

Elektrode Lassen (ook wel bekend als elektrisch lassen of booglassen) houdt in dat er gelast wordt met een beklede elektrode.

Bij dit proces wordt er geen gebruik gemaakt van beschermgas, dit hoeft ook niet want dit beschermgas wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode.

Bij elektrode lassen wordt er gebruik gemaakt van een constante stroom in plaats van constante spanning. (Constante spanning is wat men gebruikt bij het MIG MAG Lassen)

Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. De warmte die hierdoor ontstaat is nodig om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De elektrode bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding. De kerndraad geleidt de stroom en dient tevens als toevoegmateriaal.

Toepassing

Het elektrode lasproces is erg populair bij de meeste doe-het-zelf  lassers, maar ook in professionele zin wordt het gebruikt bij kleine en maatwerk opdrachten. Daarnaast is deze methode ook zeer geschikt om onder water te lassen waarbij er dan gebruik wordt gemaakt van een waterbestendige elektrode.

Een groot voordeel van elektrode lassen is dat de apparatuur meestal, in verhouding met bijvoorbeeld MIG MAG apparaten, vrij klein is. Hierdoor kom je op plekken waar je vaak met MIG MAG apparaten niet kan komen.

Ook heb je bij elektrode lassen de geen grote gascilinder nodig. Deze cilinders dienen bij MIG MAG, TIG als beschermgas, bij een elektrode biedt de bekleding rondom de elektrode het beschermgas. Elektrode apparatuur is daardoor vaak ook voordeliger in aanschaf.

Demonstratie

Gas Las Centrum heeft als dealer van o.a LincolnRehm en Tico de mogelijkheid om u diverse machines te demonstreren voor het elektrode lassen.

Maar uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor alle lastoebehoren, onderdelen en elektroden voor dit lasproces.

We zien u graag in onze vestiging in Eindhoven!

Elektrode benodigdheden nu ook verkrijgbaar in onze webshop!