Bekijk webshop
categorieën

MIG MAG Lassen

MIG MAG Lassen wordt in de volksmond vaak in 1 adem genoemd (MIG MAG Lassen) omdat bij deze 2 processen het lasproces identiek is. Het verschil zit hem in de gassen die gebruikt worden.

MIG Lassen

MIG staat voor Metal Inert Gas en is geschikt om aluminium, koper, nikkel en hun legeringen te lassen. Voor het MIG lassen worden gassen gebruikt die inert zijn. Dat wil zeggen dat er geen reactie ontstaat met andere gassen / stoffen. Door deze inertie zijn ze uitermate geschikt om als beschermgas te dienen bij het MIG lasproces. Hierdoor blijft de las tijdens het lassen beschermd tegen eventuele schadelijke invloeden van buitenaf.

MAG Lassen

MAG staat voor Metal Active Gas en wordt voornamelijk gebruikt om ongelegeerde of laaggeleerde staalsoorten mee te lassen. Bijvoorbeeld constructiestaal, fijn korrelstaal, scheepsbouw staal of warm vaste staalsoorten. Voor het MAG lassen wordt gebruik gemaakt van een toevoeging aan het beschermgas dat zorgt voor inbranding. Te denken valt aan de toevoeging koolzuur en/of zuurstof als actief element aan bijvoorbeeld Argon en Helium. Dit proces wordt door de toevoeging van Koolzuur (CO2) ook wel CO2 lassen genoemd.

Bij MIG MAG lassen wordt tijdens het lasproces voortdurend draad toegevoegd. De lasdraad wordt via de lastoorts gevoerd en gebruikt om de las te leggen. MIG MAG lassen valt onder het lasproces: ‘booglassen’. De plasmaboog verhit het materiaal waardoor het te lassen materiaal aan elkaar kan vloeien. De draad in deze plasmaboog vormt de elektrode en het toevoegmateriaal voor het lasproces. Tijdens het lassen smelt het werkstuk en het toevoegmateriaal.

Toepassing

Het MIG Mag lasproces is een veelvoorkomend proces, omdat het op verschillende gebieden kan worden toegepast, op verschillende soorten staal en staaldiktes.

MIG MAG lassen is een snelle methode, waarbij ‘meters kunnen worden gemaakt’, daarnaast heeft de lasser een (steun-) hand vrij doordat de lasdraad direct door de lastoorts gevoerd wordt.

Lasgas

Bij Gas Las Centrum kunt u uiteraard ook terecht voor al uw lasgas, als dealer van Air Liquide voorzien we u graag van diverse cilinders, om van elk MIG MAG proces een succes te maken.

Vraag vrijblijvend een aanbieding aan voor bijvoorbeeld:

  • MIG:  ARCAL 1 of ARCAL 37
  • MAG: ATAL 15 of ATAL 20

 

Meer informatie over Lasgas.

Alles onder 1 dak

Bij Gas Las Centrum kunt u niet alleen terecht voor de diverse Air Liquide gassen om te MIG MAG lassen, ook kan Gas Las Centrum u voorzien van de benodigde machines, onderdelen en appendages.

Als dealer van bijvoorbeeld RehmLincoln en Tico bieden wij u de mogelijkheid om diverse machines aan u te tonen. Machines die bij uitstek geschikt zijn voor het MIG MAG lassen.

Machines koop je namelijk niet uit een folder. Machines moet je voelen, horen, ruiken. Kortom: beleven!

Maak vrijblijvend aan afspraak om het gevoel van het MIG MAG lassen zelf te ervaren in onze showroom.

Alle benodigdheden voor MIG MAG lassen nu ook verkrijgbaar in onze webshop!