Bekijk webshop
categorieën

TIG Lassen

Wat is TIG Lassen?

TIG Lassen (Tungsten Inert Gas) is geschikt om hoog gelegeerde staalsoorten te lassen.

Voorbeelden zijn austenitisch staal en CrNi-staal, maar het kan ook gebruikt worden voor Nikkel, Nikkel legeringen en zelfs koper.

Een kenmerk van het TIG Lassen is dat bij dit proces de lichtboog brandt tussen de niet afsmeltende wolfraam elektrode en het werkstuk. Een ander kenmerk is dat men handmatig het toevoegmateriaal in het verkregen zgn. smelt bad toevoegt. De lasser die dit proces (goed) beheerst is in staat om prachtig laswerk af te leveren wat nauwelijks nabewerking vraagt.

Toepassing

Het TIG lasproces is een tijdrovend lasproces, daar tegenover staat dat er een kwalitatief hoogwaardige las kan worden gelegd. Hierdoor is het TIG proces vooral geschikt voor aluminium en hooggelegeerd staal zoals RVS. TIG lassen is een schoon proces, zonder veel lasspetters waardoor nabewerking meestal niet nodig is.

Lasgas

Voor het TIG Lassen wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van inert gas zoals Argon en soms zelfs Helium. Met andere woorden, gassen die geen reactie aan gaan met andere gassen/stoffen.

Door deze inertie zijn ze uitermate geschikt om als beschermgas te dienen bij het TIG lasproces. Hierdoor blijft de las tijdens het lassen beschermd tegen eventuele schadelijke invloeden van buiten af.

Met behulp van de gassen van Air Liquide bent u bij Gas Las Centrum aan het goede adres om elk TIG lasproces tot een succes te maken.

Vraag vrijblijvend een aanbieding voor bijvoorbeeld ARCAL 1 of ARCAL 37.

Meer informatie over Lasgas.

Alles onder 1 dak

Bij Gas Las Centrum kunt u niet alleen terecht voor de diverse Air Liquide gassen om te TIG Lassen. Gas Las Centrum kan u ook voorzien van de benodigde machines, onderdelen en appendages.

Als dealer van bijvoorbeeld RehmLincoln en Tico bieden wij u de mogelijkheid om diverse machines aan u te tonen. Machines die bij uitstek geschikt zijn voor TIG Lassen.

Machines koop je namelijk niet uit een folder. Machines moet je voelen, horen, ruiken. Kortom: beleven.

Maak vrijblijvend een afspraak om het gevoel van het TIG Lassen zelf te ervaren!

Alle benodigdheden voor TIG lassen nu ook verkrijgbaar in onze webshop!